Lette lamper i stof og papir

Jeg er lidt af en lampe fanatiker, lamper som skaber liv og lys i rummet er ofte det afgørende for hvordan et rum fungerer og for hvad rummet signalerer. Når det skulpturelle smukke og det funktionelle så mødes og fungerer, så går det hele op i en højere enhed, og det er oftest her jeg bliver fascineret og fanget.

Jeg er meget optaget af lette lamper i enten papir eller stof, der er en rigtig stærk tendens lige nu. Med stærke referencer til den klassiske rispapirlampe, som de fleste af os kender fra vores barndom,  ser vi nu mange nye æstetiske designs, mange store brands præsenterer deres version af lette lamper, som både er skulpturelt smukke og samtidig funktionelle i deres design.

Ay Illuminate er et Hollandsk brand, som har lavet denne smukke lampe Z2 i bambus og håndvævet bomuld. Den er fra 2014, men ses i øjeblikket flere og flere steder og er perfekt i sit udtryk lige nu. Og så er der lige det med stellet i bambus, som jeg virkelig er fan af, og som giver en ekstra lethed og inviterer naturen indenfor, meget smukt og unikt i sit udtryk.

Interiorlovin, Lette lamper i stof, Ay Illuminate Z1

Ay illuminate har lavet lampen i flere størrelser, med forskellige stel og i en farvet version i sisal, så smukke farver og så let et lys.

Interiorlovin, Lette lamper i stof, Ay Illuminate Z2 sisal

Med tydelige referencer til gamle lanterner fra Asien, har Jamie Hayon i en moderne æstetik genopfundet rispapirlampen for &tradition. Lampen her hedder Formakami og er et poetisk udtryk for Øst og Vest der mødes, et meget vellykket udtryk. Formakami er lavet i 3 forskellige versioner.

Interiorlovin, Lette lamper i papir, &tradition

Her Ikeas egen klassiske Väte serie, med både pendel, bordlampe og gulvlampe.

Interiorlovin, Lette lamper i papir, Ikea Väte serien

De smukkeste lamper fra franske Paris au mois d’août er håndmalet på næsten transparent bomuld, og har et fint metal stativ. Ideen bag de smukke og lette lamper i stof er at fange den helt særligt stemning, der fylder gaderne i Paris om foråret. Lampen giver et blødt og stemningsfuldt lys og er så fin i sit udtryk.

Interiorlovin, Lette lamper i stof

Interiorlovin,-Lette-lamper-i-stof,-Paris-au-mois-d'août-Suspension-noire

Seneste udgave er denne lidt strammere version fra Newworks, Lantern Pendant, som er fremstillet i frostet glas. Lampen er et moderne eksempel på et mix af af et gammelt design og nye materialer, meget ren og enkel og også nem at forstå i sit forsprog. Fysisk er denne ikke let som de andre, men den er let i sit udtryk og med direkte reference til den skandinaviske rispapirslampe, bliver den et sikkert hit.

Interiorlovin, Lette lamper i papir, Newworks Lantern Pendant

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *