Formland 2015 workshop platter

Sensommeren er over os og det er blevet tid til efterårets messer, som jeg denne gang starter på på Formland.

Jeg har fulgt lidt med i optakten på deres blog her, hvor Laura Scheuer Trøstrup så fint har holdt mig opdateret, Laura står i øvrigt bag bloggen theSweetSpot.dk, som jeg trofast følger.

I min planlægning af mit besøg på Formland var det første der fangede min opmærksomhed, workshoppen under trendområdet DARK DECEMBER, hvor Eckmann studio tager fat i en af tidens store trends, platter. Platter, som startede i 1895 med den første juleplatte fra BING & Grøndahl, er genoplivet efter mange år i gemmerne, og er de sidste par sæsoner genfortolket af både nye som etablerede designere. Trenden med at dekorere vores vægge med andet end billeder og rammer er blevet bredere og der er næsten ingen grænser for hvad vi kan sætte sammen for at fuldende vores visuelle udtryk på væggen.

Sidste år blev Bjørn Wiinblads design relanceret og havde en kæmpe succes med både brugskunst i butikkerne og de antikke platter på loppemarkeder samt online. Personligt er jeg lidt vild med denne version, de er ret specielle med lidt farve, og de minder om min farmor og farfars store litografier af Bjørn Wiinblad, som de havde i spisestuen, som også havde en smule farver på de ellers sort-hvide tegninger.

Home inspiration platter Wiinblad

Jeg var så heldig at få 2 smukke platter fra Meyer/Levigne for 3 år siden, og jeg nyder dem stadig hver dag. De supplerer hinanden rigtig godt, det kan dog være de snart skal have en ny plads, i selskab med andre billeder og effekter.

Home inspiration platter Meyer/Levigne båd Home inspiration platter Meyer/Levigne

Siden mit besøg i Liberty i London sidste efterår har jeg kigget langt efter de skønne både platter og klinker fra Rory Dobner, synes de har noget helt specielt og giver kant til det ellers så pæne og måske grafiske udtryk vi ser for tiden.

Skærmbillede 2015-08-13 kl. 09.05.24 Skærmbillede 2015-08-13 kl. 09.06.03

Tilbage til workshoppen på Formland, Eckmann studio har i samarbejde med Thuesen Jensen sat en workshop op, hvor man har mulighed for at designe sin egen juleplatte, kan du gætte hvor jeg er henne, når dette starter i eftermiddag?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *