Georg Jensen Damask og mælkebøttedugen

Jeg havde den store fornøjelse at blive inviteret til et eksklusivt arrangement i aftes afholdt af Georg Jensen Damask og Samværket, med mine 2 favoritbloggere som værter, Allan fra Bungalow 5 og Malene fra Boligcious.

I 2014 kørte Georg Jensen Damask kampagnen “En dug for en dug” i forbindelse med relanceringen af den ikoniske mælkebøttedug fra 1972, som nu går under navnet Dandelion og sælges i 3 nye tidssvarende farver. Kort fortalt gik kampagnen ud på, at man kunne indsende sin gamle mælkebøttedug, uanset stand, og dennes historie, i bytte for en ny dug. Responsen på kampagnen var overvældende, og i aftes fik jeg mulighed for at læse de mange fantastiske beretninger, som var skrevet på alt fra personligt brevpapir til bagsiden af fotos fra julen, hvor familien var samlet om bordet og dugen.

Georg Jensen Damask og mælkebøttedugen 1

Marketingchef for Georg Jensen Damask, Mette Tonnesen, fortalte om baggrunden for kampagnen, og om hvorledes de mange gamle tilsendte duge gjorde, at kampagnen udviklede sig, og samarbejdet med den internationalt roste designer Cecilie Elisabeth Rudolph blev skabt. Cecilie har med denne udstilling på Samværket genfortolket dugene på sin helt egen måde, leget med designet og samværet omkring en dug, og forenet fortiden med nutiden, på baggrund af de mange historier, som fulgte med dugene.

Georg Jensen Damask og mælkebøttedugen 4

Udstillingen byder på mange fantastiske installationer, trods de relativt få kvadratmeter  og jeg blev fanget af dem alle. Minderne skåret ud i dugene eller rammet ind, som de brændmærker efter en stjernekaster, der nu i stedet vakte glæde i historien. De enorme hulkort til dugens mønster, hvor hulkortet i sig selv er så smukt, levende og fyldt med historie. Stuen som hylder tiden med væg til væg tæpper, som hylder 70’ernes tilbagetog i vores nutid og hvor bogstavelig talt alt er polstret med den orange udgave af mælkebøttedugen.

Georg Jensen Damask og mælkebøttedugen 5

Jeg havde en snak med Cecilie i aftes, om processen og om begrænsningen i den kreative proces, trods de mange fine idéer, der er kommet til livs i udstillingen, og jeg blev dybt inspireret og fascineret. Cecilie har en skøn energi og jeg er vild med hendes kreative og ubegrænsede univers. På instagram kan du i forbindelse med denne udstilling lige nu se hendes skræddersyede konceptmiddag i dukkehøjde, hvor hun også hylder sin mormor, selvfølgelig med udgangspunkt i mælkebøttedugen, klart et besøg værd:)

Georg Jensen Damask og mælkebøttedugen 6

Udstillingen i Samværket løber til 16. oktober og der er nogle rigtig gode arrangementer i efterårsferien, som bla. byder på kreativt collageværksted for børn og stort kaffekagebord i bedste 70’er stil, du kan læse mere om konceptet her. Samværket ligger på Gammel Kongevej 103 på Frederiksberg og hvis Georg Jensen Damask og mælkebøttedugen også er en del af din families historie, vil jeg klar anbefale du besøger udstillingen, før den bliver gemt væk i historiebiblioteket i Kolding…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *